15:25 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν τηλεφωνικώς σήμερα Πέμπτη για τα μέτρα που έχει λάβει η Ρωσία και η Γαλλία αντίστοιχα, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Πούτιν και ο κ. Μακρόν αντάλλαξαν απόψεις για την πανδημία του κορονοϊού. Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Ρωσία και Γαλλία ώστε να αντιμετωπιστεί η διάδοση του COVID-19. Ακόμη, συζητήθηκαν και οι τρόποι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο», επεσήμανε το Κρεμλίνο.

Επίσης, οι δύο ηγέτες εξέτασαν και μια πιθανή συνεργασία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για μια κοινή μάχη κατά του ιού.

Τέλος, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, Πούτιν και Μακρόν συμφώνησαν να συντονιστούν περισσότερο οι προσπάθειες επαναπατρισμού των πολιτών των δύο χωρών, αλλά και να διευκολυνθεί η μεταφορά ιατρικών προμηθειών και εξοπλισμού εν μέσω της διάδοσης του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
θάνατοι, νεκροί, κρούσματα, μέτρα προστασίας, Γαλλία, Ρωσία, Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK