08:36 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στάθηκε στην ανάγκη υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου για την αποκατάσταση της οικονομίας που πλήττεται από τον κορονοϊό.

Την ανάγκη για «πράσινους διαδρόμους», χωρίς εμπορικούς πολέμους και κυρώσεις, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεδιάσκεψη των G20, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Σημείωσε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να λειτουργήσει με τη λογική «καθένας για τον εαυτό του» αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, η μακροχρόνια ανεργία που προκαλείται από την οικονομική ύφεση ήταν ο βασικός κίνδυνος.

Είπε επίσης πως θα είναι καθοριστικές οι προσπάθειες αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος, ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικά μέτρα θα ληφθούν.

Ο κ. Πούτιν εκτιμά ότι η παγκόσμια ανεργία θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2009 «σε οποιοδήποτε σενάριο».

Σημείωσε, δε, πως πρέπει να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο μέτρων για την αποκατάσταση της οικονομίας εν μέσω της κρίσης, προτείνοντας ένα ειδικό ταμείο υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο μέτωπο της υγείας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι κοινές ερευνητικές προσπάθειες όλων των κρατών των G20 θα επιταχύνουν τη δημιουργία εμβολίου.

Οι ηγέτες των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να καλύψουν το κενό χρηματοδότησης στο στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και αντίδρασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Βλαντίμιρ Πούτιν, G20, Σύνοδος κορυφής G20
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK