04:48 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (239)
0 60
Βρείτε μας

Στην απολύμανση πολλών οίκων ευγηρίας έχουν προβεί ήδη στρατιωτικοί γιατροί από τη Ρωσία, οι οποίοι απεστάλησαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν τους κατοίκους του Μπέργκαμο.

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών γιατρών έφτασαν στην ιταλική πόλη Μπέργκαμο για την καταπολέμηση του κορονοϊού και άρχισαν να παρέχουν βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα σήμερα.

Ρωσικός εξοπλισμός απολύμανσης στην Ιταλία
© Sputnik / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Ρωσικός εξοπλισμός απολύμανσης στην Ιταλία

«Οι Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί που έφτασαν στο Μπέργκαμο βοηθούν τους πολίτες της Ιταλίας. Ο ρωσικός στρατός διενήργησε τεχνικούς ελέγχους στην περιοχή και φέρει μαζί του ιατρικές προμήθειες. Ακόμη, εξοπλισμός απολύμανσης έχει εγκατασταθεί στη βάση της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στα προάστια του Μπέργκαμο», υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο.

Ρώσοι και Ιταλοί γιατροί απολυμαίνουν χώρους στο Μπέργκαμο
© Sputnik / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Ρώσοι και Ιταλοί γιατροί απολυμαίνουν χώρους στο Μπέργκαμο

Μάλιστα, ήδη Ρώσοι και Ιταλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν απολυμάνει έναν οίκο ευγηρίας σε ένα προάστιο του Μπέργκαμο.

Ταυτόχρονα, στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως μια ομάδα επιδημιολόγων και ειδικών στρατευμάτων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μαζί με Ιταλούς στρατιωτικούς ειδικούς, απολύμαναν πλήρως και το γηροκομείο Martino Zanchi στην ίδια περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ακόμη ιατρείο θα απολυμανθεί αργότερα σήμερα ενώ θα ελεγχθούν και άλλες δύο εγκαταστάσεις.

Μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, νωρίτερα τον Μάρτιο, ο ρωσικός στρατός έστειλε συνολικά 15 αεροσκάφη και δεκάδες ειδικούς στην Ιταλία μαζί με απολυμαντικό και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (239)
Tags:
απολύμανση, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικός στρατός, γιατροί, ανθρωπιστική βοήθεια, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK