ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 20
Βρείτε μας

Η απόκτηση εγκαταστάσεων απολύμανσης για χρήση σε διαμερίσματα ή κατοικίες, ως μέσο εναντίον του κορονοϊού, είναι ένα υπερβολικό προληπτικό μέσο, αναφέρει στο Sputnik ο επιδημιολόγος και υποδιευθυντής του νοσοκομείου Ιλίνσκι στην περιφέρεια της Μόσχας, Όλεγκ Γκάμοφ.

«Πιστεύω ότι η αγορά τέτοιων εγκαταστάσεων είναι ένα υπερβολικό μέτρο, το βασικό είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής: καλό πλύσιμο των χεριών και να μην πιάνετε το πρόσωπό σας», ανέφερε.

Εξάλλου, όπως σημείωσε, η χρήση απολυμαντικών εγκαταστάσεων χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις ή την πρότερη μελέτη των σχετικών οδηγιών είναι επικίνδυνη.

Όπως σημείωσε, το βακτηριδιοκτόνο που συνήθως χρησιμοποιούν για την απολύμανση του αέρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παρουσία ανθρώπων, επειδή υπάρχει κίνδυνος για βλάβες στο δέρμα και τα μάτια.

Επιπροσθέτως, τα επονομαζόμενα κλειστά συστήματα, σε αντίθεση με τα ανοιχτά, δεν απολυμαίνουν και τις επιφάνειες από ιούς και βακτήρια.

Όπως σημείωσε, οι ασθενείς με ογκολογικά προβλήματα και υπέρταση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν με κορονοϊό.

«Οι ασθενείς με καρκίνο ή καρδιοαγγειακά νοσήματα διατρέχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν με κορονοϊό COVID-19 από τους υγιείς», ανέφερε ο Δρ Όλεγκ Γκάμοφ.

Όπως σημείωσε, τέτοιου είδους ασθενείς πρέπει να συνεχίσουν τις αγωγές τους για την κύρια πάθησή τους.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
κίνδυνος, σπίτι, πανδημία, επιδημία, απολύμανση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK