11:31 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πετρέλαιο και κορονοϊός κυριάρχησαν στην τηλεφωνική συνομιλία των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλάντιμιρ Πούτιν.

Εποικοδομητική και ουσιαστική χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο τη συνομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για τον κορονοϊό, ενώ αναγνώρισαν ότι οι τιμές πετρελαίου λειτουργούν αρνητικά τόσο για ΗΠΑ όσο και για Ρωσία. 

«Η συνομιλία ήταν ουσιώδης σε σχέση με την ένταση, τη διάρκεια, υπήρξε λεπτομερής ανταλλαγή πληροφοριών για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις δύο χώρες ως μέρος μίας προσπάθειας κατά του κορονοϊού και η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχετικά με τη ανακοίνωση του Τραμπ για «φορτίο» υγειονομικού υλικού και άλλης βοήθειας που έστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ, ο Πεσκόφ ανέφερε ότι «το ζήτημα συζητήθηκε, η σημασία της διεθνούς συνεργασίας συζητήθηκε».

Για τις τιμές πετρελαίου

Οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, συμφώνησαν επίσης ότι οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των ΗΠΑ ούτε της Ρωσίας.

Το ζήτημα της κατρακύλας των τιμών απασχόλησε τη συνομιλία τους και υπήρξε συμφωνία να υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργών Ενέργειας των δύο χωρών.

«Φυσικά, υπάρχει κατανόηση ότι η τρέχουσες τιμές δεν είναι προς το συμφέρον καμίας από τις δύο χώρες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία συνάντησης των δύο επικεφαλής για την ενέργεια και δεν ανέφερε αν ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ πριν τις συνομιλίες.

Tags:
COVID-19, Πετρέλαιο, κορονοϊός, Ρωσία, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK