10:40 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Ενέργειας Ρωσίας και ΗΠΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη, συζητώντας για την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά του κλάδου.

Η Ρωσία επικροτεί παραδοσιακά το διάλογο και τη συνεργασία με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Τετάρτη.

«Γνωρίζετε ότι η ρωσική πλευρά χαιρετίζει παραδοσιακά τον κοινό διάλογο, τη συζήτηση και τη συνεργασία για τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το έχει δηλώει επανειλημμένα» ανέφερε ο κ. Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

Η αγορά πετρελαίου παρουσιάζει σήμερα μεγάλη μεταβλητότητα καθώς Ρωσία και ΟΠΕΚ - υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας – δεν συμφώνησαν για βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή, με φόντο τη μειωμένη ζήτηση λόγω κορονοϊού.

Σαν αποτέλεσμα, οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου της συμμαχίας ΟΠΕΚ αίρονται από την 1η Απριλίου.

Η εξασθενημένη ζήτηση και η αναμενόμενη αύξηση αποθέματος οδήγησαν σε βουτιά της τιμής του πετρελαίου.

Επικοινωνία των υπουργών Ενέργειας Ρωσίας και ΗΠΑ

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Νταν Μπρουϊλέτ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη, συζητώντας για την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με τη Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου για υποσχόμενους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην αγορά ενέργειας μέσω των G20 και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι υπουργοί Ενέργειας ΗΠΑ και Ρωσίας παρατήρησαν ότι η μείωση της ζήτησης και το πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη του παγκόσμιου ενεργειακού τομέα και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερή προσφορά της αγοράς μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Στάθηκαν επίσης στην ανάγκη εποικοδομητικής αντίδρασης στις υπάρχουσες προκλήσεις και συνέχισης του διαλόγου.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Tags:
αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο, ενέργεια, ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΠΕΚ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK