21:53 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 80
Βρείτε μας

Σε διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στον λαό της Ρωσίας, απευθύνθηκε με διάγγελμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει και αυτή με τη σειρά της την κρίση που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού, ωστόσο το πρόβλημα δείχνει να μην είναι τόσο εκτενές όσο σε χώρες όπως η Ιταλία και οι ΗΠΑ, που, μάλιστα, δέχτηκαν και τη βοήθειά της.

Στην αρχή του διαγγέλματος του ο Πούτιν ευχαρίστησε τους πολίτες και το ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους εθελοντές, για την υπεύθυνη στάση τους και τη βοήθειά τους.

«Εκφράζω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τους εθελοντές, άτομα που φροντίζουν (τους άλλους) και όλους τους πολίτες που αισθάνονται προσωπικά υπεύθυνοι για την καταπολέμηση της επιδημίας και έχουν συμμορφωθεί με συστάσεις των αρχών και των γιατρών», δήλωσε.

Σε αργία η χώρα μέχρι τέλη Απρίλη

Παράλληλα, σημείωσε πως οι «πληρωμένες διακοπές» θα συνεχιστούν μέχρι τέλη Απρίλη και υπογράμμισε πως αυτό το διάστημα της απομόνωσης βοήθησε τη χώρα να κερδίσει χρόνο ενώ έκανε γνωστό πως για το παραπάνω μέτρο υπογράμμισε και το σχετικό διάταγμα.

«Έχω αποφασίσει να επεκτείνω το καθεστώς των μη εργάσιμων ημερών μέχρι το τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι και την 30η Απριλίου. Τονίζω ότι οι μισθοί των εργαζομένων θα διατηρηθούν», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν αλλάξει η κατάσταση το μέτρο αυτό να μειωθεί ως προς τη διάρκειά του.

«Λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη της κατάστασης, θα λάβουμε επιπρόσθετες αποφάσεις. Αν μας το επιτρέψει η κατάσταση, θα προσαρμόσουμε την προαναγγελθείσα περίοδο των υποχρεωτικών μη εργάσιμων ημερών προς την κατεύθυνση της μείωσης», δήλωσε ο πρόεδρος.

Συγκεκριμένα μέτρα στις ρωσικές περιφέρειες

Αναφορικά  με την ανάσχεση του ιού, σημείωσε πως οι εξουσίες των περιφερειών θα ενισχυθούν και σχολίασε την ίδια στιγμή πως απαιτείται μια διαφορετική προσέγγιση στους περιορισμούς που επιβάλλονται.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, υπογράμμισε πως η Μόσχα δεν έχει καταφέρει να αλλάξει δραστικά την κατάσταση γύρω από τον ιό στην περιφέρεια της.

«Η κατάσταση αλλάζει και σε διαφορετικές περιοχές, ακόμη και στους δήμους τους, εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο. Εχουμε μια πολύ μεγάλη χώρα με διαφορετική πληθυσμιακή πυκνότητα. Υπάρχουν περιοχές της ομοσπονδίας όπου ο κορονοϊός έχει ήδη αποτελέσει σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους, για παράδειγμα, στη Μόσχα, όπου εξακολουθεί να μην είναι δυνατό να αλλάξει η κατάσταση, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι ομοσπονδιακές και οι δημοτικές αρχές», ανέφερε ο Πούτιν.

Την ίδια ώρα, μίλησε για ειδικό καθεστώς στις μετακινήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Προτεραιότητα η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Εκανε, την ίδια στιγμή σαφές, πως προτεραιότητα της χώρας του είναι η προστασία του εισοδήματος και της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας.

«Ενώ εφαρμόζουμε μέτρα για καταπολέμηση της επιδημίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουμε τώρα τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των πολιτών, μια κοινή προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τις επιχειρήσεις» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Να σημειωθεί πως μέχρι την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 σε όλο τον κόσμο έφτασε τις 900.000, με περισσότερους από 44.000 ανθρώπους να έχουν πεθάνει και περίπου 185.000 να έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ασθενείς, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, Μόσχα, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK