14:56 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 01
Βρείτε μας

Στη χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας προσφεύγει και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Τα νέα μέσα επιστρατεύει, μεταξύ άλλων, και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, προσκαλώντας τους πιστούς της να εξομολογούνται πλέον μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ή μέσω της πλατφόρμας Skype, για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του νέου κορονοϊού COVID-19.

Το πρώτο βήμα αυτού του... ανορθόδοξου μοντέλου εξομολόγησης φέρεται να το έκανε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Ιλαρίων, ο οποίος είπε στους πιστούς ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τις νέες τεχνολογίες.

«Πίστευω ότι κάτω από κάποιες έκτακτες συνθήκες, κάποιος μπορεί να εξομολογηθεί και από το τηλέφωνο του και από το Skype», φέρεται να είπε, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί μετά από συνεννόηση του πιστού με τον ιερέα.

Η Ρωσία θα γιορτάσει το Πάσχα σε περίπου δύο εβδομάδες με τον Μητροπολίτη Ιλαρίων να διαβεβαιώνει τους πιστούς ότι δεν θα υποπέσουν σε αμαρτία, αν δεν μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις τελετές.

«Δεν θα προδώσετε τον Χριστό, αμά δεν επισκεφθείτε την εκκλησία, αλλά θα προδώσετε τον Χριστό αν κάποιος άλλος αρρωστήσει εξαιτίας σας», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μεταδίδει πλέον όλες τις λειτουργίες διαδικτυακά, για να μπορέσουν να τις βλέπουν όλοι οι πιστοί από το σπίτι τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρωσία δεν αποτελεί τη μόνη χώρα, που οι πιστοί της αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, λόγω των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία και η Καθολική Εκκλησία, όπου ο Πάπας ανακοίνωσε στους πιστούς ότι αν δεν μπορούν να εξομολογηθούν σε ιερέα, να το κάνουν στον Θεό τον ίδιο.

«Αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν ιερέα για να εξομολογηθείτε, μιλήστε κατευθείαν στον Θεό και πείτε του την αλήθεια», υπογράμμισε ο Ποντίφικας.

Αρκετοί θεολόγοι, μεμονωμένα, σε ΗΠΑ και Ευρώπη πήγαν το ζήτημα της εξομολόγησης ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας ως εναλλακτική στους πιστούς εκτός από το κινητό τηλέφωνο και το Skype και τα... emoji. Η πρόταση αυτή, πάντως, δεν έχει γίνει αποδεκτή από τις Ανώτερες Εκκλησιαστικές Αρχές.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Μητροπολίτης Ιλαρίων, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, Εκκλησία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK