16:46 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι χώρες του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε τρία στάδια, με μοναδική «παραφωνία» το Μεξικό.

Θετικά αποτιμά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, πρόκειται για έναν συμβιβασμό των 22 από τις 23 χώρες που συμμετέχουν στον οργανισμό, ενώ όπως τόνισε η Ρωσία επιμένει στη συνεργασία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Όπως είπε η άρνηση της χώρας για μεγαλύτερες περικοπές τον Μάρτιο δεν ήταν εσφαλμένη.

Όπως ανέφερε οι συνομιλίες με το Μεξικό συνεχίζονται.

«Ελπίζουμε ότι οι παράμετροι που συμφωνήθηκαν από τις άλλες 22 χώρες θα συμφωνηθούν (σ.σ. και από το Μεξικό) και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το έγγραφο θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές και θα ενδυναμωθεί μετά και τη συμμετοχή του Μεξικού» σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν ηττημένοι» από τη νέα συμφωνία, υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ είναι προς όφελος τόσο των παραγωγών, όσο και των καταναλωτών και της παγκόσμιας οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+ υιοθέτησαν ανακοίνωση για συνεργασία στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου. Ωστόσο το έγγραφο υιοθετήθηκε υπό τον όρο ότι θα συμφωνούσε με τα ποσοστά μείωσης και το Μεξικό. Το Μεξικό από την πλευρά του αποχώρησε από τη συνάντηση χωρίς θετική απάντηση.

Η νέα συμφωνία προβλέπει μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε τρία στάδια από τα επίπεδα του Οκτωβρίου 2018 και συγκεκριμένα: κατά 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα Μάιο-Ιούνιο, κατά 8 εκατ. βαρέλια Ιούλιο-Δεκέμβριο και κατά έξι εκατ. βαρέλια από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Απριλίου 2022.

Tags:
παραγωγή πετρελαίου, παραγωγή, αργό πετρέλαιο, Πετρέλαιο, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK