04:28 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Η Μόσχα ασκεί κριτική στην Ουάσιγκτον, με αφορμή πληροφορίες ότι ο αμερικανικός στρατός αναζητάει fake news στα social media των ρωσικών media.

Σαφείς προειδοποιήσεις προς την Ουάσιγκτον απηύθυνε η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, με αφορμή τις αμερικανικές «επιθέσεις» στη Μόσχα για την πανδημία του κορονοϊού.

«Καλούμε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να εστιάσει τις προσπάθειές του στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ευχόμαστε την άμεση ανάρρωση όλων των Αμερικανών στρατιωτών και των οικογενειών τους. Είναι γελοίο να κατηγορείς το Sputnik και το RT» ανέφερε, σε μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook.

Και πρόσθεσε: «Τα αμερικανικά στρατεύματα σίγουρα δεν παρακολουθούν και δεν διαβάζουν Sputnik και RT. Εάν δεν πλένουν τα χέρια τους, τότε αυτό δεν είναι λάθος των ρωσικών media».

Παράλληλα, η ρωσική πρεσβεία επανέλαβε ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον ανταλλάζουν τακτικά πληροφορίες για την υγειονομική κρίση, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει τις ΗΠΑ στη «μάχη» εναντίον της COVID-19.

Τον Φεβρουάριο, το πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya, στο οποίο εντάσσονται το Sputnik και το RT, δήλωσε ότι δημοσιογράφος του αμερικανικού περιοδικού «Newsweek» μετέφερε την πληροφορία ότι ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί τα social media του Sputnik, προκειμένου να εντοπίσει υποτιθέμενα «fake news» για τον θανατηφόρο ιό.

Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές «επιθέσεις» θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των Ρώσων δημοσιογράφων στις ΗΠΑ, και κάλεσε τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων να εξετάσουν το ζήτημα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Ρωσική Πρεσβεία, πρεσβεία, ΗΠΑ, Ρωσία, RT, Sputnik, αμερικανικός στρατός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK