02:02 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 20
Βρείτε μας

Τα κράτη μέλη της G20 προσέφεραν τη στήριξή τους στη δράστη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τη δράση του κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη διακοπή χρηματοδότησης του ΠΟΥ ο Πεσκόφ ανέφερε:

«Στις 26 Μαρτίου οι ηγέτες της G20 είχαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, μετά την οποία υιοθέτησαν κοινή δήλωση για τον κορονοϊό. Εκεί αναφέρεται ότι η G20 και ο ΠΟΥ είναι αυστηρά δεσμευμένοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστεί η πανδημία». 

Η δήλωση αναφέρει ότι οι ηγέτες της G20 στηρίζουν πλήρως τις προσπάθειες του ΠΟΥ και σκοπεύουν να υποστηρίξουν την αρχή στον συντονισμό της αντίδρασης στον κορονοϊό, ανέφερε ο εκπρόσωπος. 

«Βλέπουμε ότι οι ηγέτες της G20 στηρίζουν τον ΠΟΥ, μεταξύ αυτών και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ΠΟΥ, σχετικά με την περαιτέρω προσπάθεια ανάλυσης της εμπειρίας της πανδημίας. Αυτή είναι η θέση μας» υπογράμμισε.

Ο Τραμπ επιτέθηκε στον ΠΟΥ υποστηρίζοντας ότι «παπαγάλιζε» λάθος πληροφορίες για το νέο στέλεχος του κορονοϊού και ότι δεν μετέφερε με ακρίβεια τα στοιχεία για την εξάπλωση του από την κινεζική πόλη Γουχάν.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα αναστείλει τη χρηματοδότησή του, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, G20, χρηματοδότηση, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK