10:04 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Στον απόηχο της ραγδαίας πτώσης της τιμής του αμερικανικού αργού πετρελαίου, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι η Ρωσία προτείνει την πώληση πετρελαίου στη βάση του take-or-pay.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανέφερε ότι η χώρα προτείνει την πώληση πετρελαίου στη βάση του take-or-pay και είναι έτοιμη να συζητήσει τη συγκεκριμένη επιλογή με τους εταίρους της. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για παράδοση τον Μάιο έπεσε, τη Δευτέρα (20/04), σε αρνητική τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία, φθάνοντας περίπου τα -40 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX), καθώς οι παραγωγοί προσπάθησαν να απαλλαγούν από τις θέσεις τους με οποιοδήποτε κόστος κατά την τελευταία ημέρα του εμπορίου μέσα σε άδειες αποθήκες.

Ο κ. Μεντβέντεφ έγραψε στο Facebook το εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μας στον τομέα του φυσικού αερίου, προτείνουμε την πώληση πετρελαίου στη βάση του take-or-pay. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε αυτήν την επιλογή με τους εταίρους μας».

Η σύμβαση στη βάση take-or-pay είναι ένας κανόνας που διαμορφώνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ εταιρειών και προμηθευτών. Με αυτό το είδος, η εταιρεία είτε παίρνει το προϊόν από τον προμηθευτή είτε πληρώνει στον προμηθευτή κάποια χρηματική ποινή. Για όποιο προϊόν λαμβάνει η εταιρεία, συμφωνεί στο να πληρώνει τον προμηθευτή με μια συγκεκριμένη τιμή.

Tags:
πώληση, τιμές, Πετρέλαιο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK