04:23 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Σεργκέι Λαβρόφ και Μάικ Πομπέο, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη.

Τα επόμενα βήματα σε θέματα ελέγχου όπλων τέθηκαν επί τάπητος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτάγκους, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα σε θέματα ελέγχου των όπλων.

Πομπέο: Οι ΗΠΑ έτοιμες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε πως επιβεβαίωσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν για μηχανισμούς που είναι εφαρμόσιμοι.

​Τον περασμένο μήνα, σε προηγούμενη τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο κ. Πομπέο είχε διαμηνύσει στον κ. Λαβρόφ ότι οι συζητήσεις στο μέλλον για έλεγχο των όπλων θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την Κίνα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμβαλλόμενα μέρη στη συνθήκη New Start, η οποία πρόκειται να λήξει το 2021.

Είναι η τελευταία εναπομένουσα συνθήκη ελέγχου των όπλων που ισχύει μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών μετά την κατάρρευση της Συνθήκης για τα όπλα μέσου βεληνεκούς.

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, Μάικ Πομπέο, Σεργκέι Λαβρόφ, όπλα, όπλο, στρατιωτικός εξοπλισμός, κούρσα εξοπλισμών, εξοπλιστικά, εξοπλισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK