05:37 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (541)
0 10
Βρείτε μας

Πάνω από 9.000 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, η Ρωσία. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 139 νέοι θάνατοι.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 9.434 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, Σάββατο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 335.882.

Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων, τα 3.190 έχουν καταγραφεί στη Μόσχα, ενώ 3.966 κρούσματα αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν εμφανίσει κλινικά συμπτώματα, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 139 νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό. Πλέον, σε 3.888 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο COVID-19 στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, 8.111 ασθενείς ανέρρωσαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες στη Ρωσία. Συνολικά, 107.936 άνθρωποι στη Ρωσία νόσησαν και ξεπέρασαν τον κορονοϊό.

Ελπιδοφόρα μηνύματα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Ρωσία

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο διευθυντής του ινστιτούτου «Gamaleya» στη Ρωσία δήλωσε στο Sputnik ότι η παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού μπορεί να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«Έχουμε προθεσμίες που εκκινούν από το γεγονός ότι όλα γίνονται κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας και έτσι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή. Δυστυχώς, η παραγωγή δεν θα επιτρέψει άμεσα την ανοσοποίηση ενός μεγάλου αριθμού πληθυσμού της χώρα μας, αλλά έχουν ήδη ληφθεί άνευ προηγουμένου προσπάθειες και ενέργειες από τις υγειονομικές αρχές για την οργάνωση μαζικής παραγωγής μετά την καταχώριση του εμβολίου» δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.

Πρόσθεσε ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στη Ρωσία, αναπτύσσονται μέχρι και 47 εμβόλια κατά του κορονοϊού, με την αναπληρώτρια πρωθυπουργός, Τατιάνα Γκολικόβα, να εκφράζει ελπίδες ότι «κάποια από αυτά θα δώσουν απτά αποτελέσματα».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (541)
Tags:
κρούσματα, νεκροί, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK