15:30 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ρώσοι ερευνητές κατηγόρησαν την Άγκυρα για την παρεμπόδιση ερευνών σχετικά με τον θάνατο Ρώσων πολιτών στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2019.

Εκπρόσωπος Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής κατηγόρησε σήμερα, Παρασκευή, την Τουρκία ότι παρεμπόδισε την έρευνα για τον θάνατο αρκετών Ρώσων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2019.

Οι Ρώσοι ερευνητές έχουν ήδη ανακρίνει μάρτυρες και εμπειρογνώμονες, έχουν μελετήσει έγγραφα και έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές εξετάσεις εμπειρογνωμόνων, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

«Έχουν σταλεί αιτήματα νομικής συνδρομής για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, βάσει των υφιστάμενων διεθνών συμφωνιών, ωστόσο, η τουρκική πλευρά δεν έχει παράσχει τα δεδομένα και το υλικό που χρειάζονται οι ερευνητές για τη λήψη νομικών και εύλογων αποφάσεων στις ποινικές υποθέσεις» είπε η Πετρένκο.

Η ρωσική ερευνητική επιτροπή, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εξακριβώσει τις αιτίες πίσω από τους θανάτους των Ρώσων και να υποχρεώσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν.

Tags:
Άγκυρα, Ρώσοι, θάνατοι, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK