22:00 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Για πληθώρα θεμάτων συζήτησαν ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, συζήτησαν τη στρατηγική σταθερότητα και συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες τους σε αυτό το ζήτημα σε μορφή «2 + 2» με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, δήλωσε το Κρεμλίνο την Παρασκευή.

«Αναλύθηκαν διάφορες πτυχές της κατάστασης στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας. Τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των υπαρχόντων μηχανισμών ελέγχου των όπλων και της ενίσχυσης της προβλεψιμότητας και της εμπιστοσύνης στη στρατιωτική σφαίρα. Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα υπό τη μορφή 2 + 2 με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας» αναφέρει η σχετική δήλωση.

Ο Μακρόν τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του χάρτη για την ουκρανική ειρήνη που συμφωνήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου στο Παρίσι, έκανε επίσης γνωστό η γαλλική προεδρία.

Ακόμη συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της βιοποικιλότητας, του πολιτισμού και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για διάλογο σχετικά με την κοινωνία των πολιτών.

Όσον αφορά τη Συρία, ο Μακρόν δήλωσε ότι ανησυχεί για τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στην ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα που υπέφερε από τον πόλεμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, τέλος, κάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Ο Μακρόν απάντησε ότι θα ήθελε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία στα τέλη του καλοκαιριού, εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.

Tags:
Συρία, επίσκεψη, σταθερότητα, Ρωσία, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK