17:46 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (823)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συζητήσεις για το πώς θα ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, βρίσκονται οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Η Ρωσία και η Τουρκία συζητούν τις προοπτικές επανέναρξης της εναέριας κυκλοφορίας και του τουρισμού μετά τη διακοπή λόγω του κορονοϊού, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αλεξέι Ερχόφ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να κάνει τον τουρισμό της ασφαλή. 

Το περασμένο Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποίησαν τηλεφωνικές συνομιλίες για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την επανεκκίνηση του περιφερειακού τουρισμού.

Λίγο νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η Άγκυρα είχε ως στόχο να συνεχίσει τις τακτικές πτήσεις προς τη Ρωσία από τις 15 Ιουλίου και βρισκόταν εν αναμονή της επιβεβαίωσης της Μόσχας.

«Ρωσικά και τουρκικά ιδρύματα συνεργάζονται για την επανέναρξη πτήσεων και την επιστροφή Ρώσων τουριστών στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερχόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο πρέσβης αναφέρθηκε, ειδικότερα, στην τουρκική πρωτοβουλία που ονομάστηκε Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού, λέγοντας ότι αξίζει άλλες χώρες να μάθουν μαθαίνουν από αυτό το σύστημα.

Αναπτύχθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και είναι μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας να υποβληθούν σε επιθεώρηση και, εάν αυτή είναι επιτυχής, να συμπεριληφθούν στη λίστα πιστοποιημένων παρόχων υπηρεσιών που δημοσιεύεται στο υπουργείο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (823)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, τουρισμός, πτήσεις, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK