20:20 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ρωσική επιτροπή ερευνών,  η εισαγγελία του Κρασνογιάρσκ και η ρωσική υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος Rosprirodnadzor ερευνούν τη διαρροή βιομηχανικών απορριμμάτων στην αρκτική τούνδρα, στα βόρεια της Ρωσίας.

«Οι ερευνητές ελέγχουν αναφορές για την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων στην τούνδρα, στις 20 Ιούνη. Τα όργανα των ερευνών ενημερώθηκαν ότι μια απόρριψη υγρών αποβλήτων χωρίς άδεια εντοπίστηκε στη βιομηχανική ζώνη της μονάδας επεξεργασίας ορυκτών Talnakh» λέει η επιτροπή ερευνών σε ανακοίνωσή της.

«Μια ερευνητική ομάδα βρίσκεται στο σημείο. Η επιτροπή ερευνών στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ και στη Δημοκρατία της Καυκασίας έχουν ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Rosprirodnadzor ανέφερε ότι τα στελέχη της επίσης βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να καθορίσουν το μέγεθος της μόλυνσης.

Μια άλλη έρευνα για το συμβάν ξεκίνησε από την εισαγγελία του Κρασνογιάρσκ. «Ο εισαγγελέας πήγε στο σημείο. Διεξάγεται έρευνα για τη μόλυνση του νερού στο εργοστάσιο επεξεργασίας ορυκτών» ανέφερε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Νωρίτερα την Κυριακή, οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενημερώθηκαν για διαρροή πιθανώς τοξικού υγρού, κατά τη διάρκεια χωρίς άδεια απόρριψης αποβλήτων σε επιχείρηση εξόρυξης, στην πόλη Νόριλσκ, στη βόρεια ρωσική περιοχή του Κρασνογιάρσκ.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK