21:56 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1373)
0 70
Βρείτε μας

Την πεποίθησή του πως η ρωσική οικονομία θα βιώσει τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, εξαιτίας των επιτευγμάτων του παρελθόντος, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, τόνισε πως η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δίνει την ελπίδα πως η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την υπάρχουσα κατάσταση, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

«Το έργο που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, μας επιτρέπει να διατηρούμε την ελπίδα ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση για τα καλά, με αξιοπρέπεια και με ελάχιστες απώλειες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Εδικότερα μάλιστα, ο κ. Πούτιν, εξήγησε ότι η Ρωσία ήταν μια φτωχή χώρα, με βαθιά εξάρτηση από τα ξένα δάνεια, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στη δεκαετία του 1990, όμως μετά, από το 1999 ως το 2019, κατάφερε να διπλιάσει το ΑΕΠ της.

«Η βιομηχανική μας δραστηριότητα έχει αυξηθεί κατά 90%, ενώ και η παραγωγή υπερδιπλασιάστηκε» τόνισε ο κ. Πούτιν και συμπλήρωσε πως: «από αυτή την άποψη, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για διαφοροποίηση της οικονομίας, όμως τα καταφέρνουμε, πραγματικά, αυτό συμβαίνει και τώρα».

(σ.σ: διαφοροποίηση (ή diversification στα αγγλικά) της οικονομίας μιας χώρας, είναι η προσπάθεια να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την οικονομική ανάπτυξη, ώστε να αποτραπεί μια μελλοντική οικονομική συρρίκνωση σε περίοδο κρίσης). 

Tέλος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες που παρατηρούνται σε παγκόσμια επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο πληθωρισμός στη χώρα αναμένεται να αγγίξει μόλις το 4%, όπως αναφέρουν οι προβλέψεις της ρωσικής κυβέρνησης.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1373)
Tags:
βιομηχανία, Ανάπτυξη, ΑΕΠ, Σοβιετική Ένωση, ΕΣΣΔ, κρίση, COVID-19, κορονοϊός, Πληθωρισμός, οικονομικό κλίμα, οικονομία, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK