15:05 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν υπό τη μορφή των DDoS ενδέχεται να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Σιγκαπούρη.

Η Ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) ανέφερε την Κυριακή πως πραγματοποιήθηκε μια σειρά επιθέσεων χάκερς -πιθανώς από την Βρετανία και την Σιγκαπούρη- στον ιστότοπό της εν μέσω της πανρωσικής ψηφοφορία για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Από το πρωί, καταγράφονται επιθέσεις DDoS στον ιστότοπο μας. Πιθανολογούμε πως προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σιγκαπούρη», ανέφερε η CEC.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι παρόμοιο, καθώς αντίστοιχη επιθεση έγινε και την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη ψηφοφορία ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν και άνοιξαν τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, με βασικό ερώτημα την έγκριση των προτεινόμενων αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας. 

Στις 15 Ιανουαρίου, από το βήμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος Πούτιν είχε προτείνει -μεταξύ άλλων- ο διορισμός του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης –πρόσωπα που επιλέγονται από τον πρόεδρο– να πραγματοποιείται, αφού πρώτα προηγηθεί έγκριση από την Κρατική Δούμα, κάτι το οποίο μέχρι πρότινος δεν ίσχυε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα βοηθήσει στην «αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδραστικότητας μεταξύ της αντιπροσωπευτικής (σ.σ. Κοινοβούλιο) και εκτελεστικής ( σ.σ. Κυβέρνηση) εξουσίας, αλλά και στην ενίσχυση του ρόλου της Δούμας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων».
Tags:
Συνταγματική Αναθεώρηση, αναθεώρηση Συντάγματος, αναθεώρηση, Μεταρρυθμίσεις, ψηφοφορία, ψήφισμα, ιστοσελίδα, κυβερνοεπίθεση, επίθεση, χάκερ, Σύνταγμα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK