16:26 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (129)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Άγκυρα πρέπει να έχει λάβει τη συγκατάθεση της Ρωσίας προκειμένου να προχωρήσει σε επανεξαγωγή των S-400, σύμφωνα με όσα ανέφερε στέλεχος της αρμόδιας ρωσικής υπηρεσίας.

Η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρήσει σε επανεξαγωγή των S-400 χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας, ανέφερε η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Στρατιωτική και Τεχνολογική Συνεργασία, Μαρία Βαραμπιόβα.

Η είδηση έρχεται έπειτα από δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Defence News», σύμφωνα με το οποίο ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Τζον Τιούν, πρότεινε οι ΗΠΑ να αγοράσουν S-400 από την Τουρκία για να επιλυθεί η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας για το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών F-35.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Τζον Τιούν πρότεινε τροπολογία στον νόμο που αφορά στις χρηματοδοτήσεις για αμυντικούς σκοπούς για το οικονομικό έτος 2021 που θα επιτρέψει να προχωρήσουν οι αγορές τέτοιου εξοπλισμού με την αξιοποίηση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του στρατού ξηράς των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αγοράς των S-400 από την Τουρκία, οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις στη χώρα και, παράλληλα, την απέβαλαν από το πολυεθνικό πρόγραμμα παραγωγής των F-35 και πίεσαν την Άγκυρα να παραιτηθεί από το ρωσικό σύστημα S-400, που αγόρασε το 2019.

Οι ΗΠΑ έχουν ισχυριστεί ότι το σύστημα S-400 ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 και ότι δεν πληροί το πρότυπο του ΝΑΤΟ, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά η Άγκυρα.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (129)
Tags:
ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK