13:52 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Υπέρ των αλλαγών του Συντάγματος της Ρωσίας τάσσεται το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της χώρας, σύμφωνα με κάποια πρώτα αποτελέσματα.

Πάνω από το 74% των υπηκόων υποστηρίζουν τις τροπολογίες για το Σύνταγμα στην εθνική ψηφοφορία που διεξάγεται, δήλωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC), επικαλούμενη προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αφορούν το 1% των ψηφοφοριών. 

Το 24,69% των Ρώσων, σύμφωνα με την επιτροπή, ψήφισαν κατά των συνταγματικών τροποποιήσεων.

Η μέση προσέλευση ψηφοφόρων σε όλη τη Ρωσία έχει ξεπεράσει το 60%, σύμφωνα με την CEC.

Η Ρωσία ψηφίζει για μια ολοκληρωμένη δέσμη 206 τροπολογιών στον κύριο συνταγματικό νόμο.

Η ψηφοφορία επιδιώκει να εισαγάγει τροπολογίες στο Σύνταγμα του 1993, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας.

Άλλες τροπολογίες αναφέρουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

Οι τροπολογίες προβλέπουν ακόμη, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στοχεύουν επίσης στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε απόπειρες ή υποκινήσεις για ανεξαρτητοποίηση μέρους της επικράτειάς της.

Tags:
ψηφοφορία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Συνταγματικό Δίκαιο, Συνταγματική Αναθεώρηση, Σύνταγμα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK