02:23 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ευρύ προβάδισμα κερδίζει η ψήφος έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών στη Ρωσία καθώς η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) εκτιμά ότι το ποσοστό ανέρχεται σε 71,2% σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (CEC) Έλα Παμφίλοβα ανέφερε την Τετάρτη ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, σχεδόν το 65% των Ρώσων πολιτών προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει για τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μας στοιχεία, η μέση προσέλευση ψηφοφόρων σε όλη τη Ρωσία έχει ξεπεράσει το 65%» επισήμανε η κα Παμφίλοβα.

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls δείχνουν πως περισσότεροι από επτά στους δέκα Ρώσους (71,2%) τάσσονται υπέρ των αλλαγών στο Σύνταγμα της χώρας, που ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρει το ρωσικό Κέντρο Ερευνών Δημόσιας Γνώμης (VTsIOM).

Επίσης, το 69,9% των Ρώσων αποκάλυψαν τι ψήφισαν, όταν έφευγαν από τα εκλογικά κέντρα, ενώ το 30,1% επέλεξε να μην απαντήσει.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 800 εκλογικά τμήματα σε 25 ρωσικές περιοχές.

Η Ρωσία ψηφίζει για μια ολοκληρωμένη δέσμη 206 τροπολογιών στον κύριο συνταγματικό νόμο.

Τι προβλέπουν οι συνταγματικές αλλαγές

Η ψηφοφορία επιδιώκει να εισαγάγει τροπολογίες στο Σύνταγμα του 1993, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας.

Άλλες τροπολογίες αναφέρουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

Οι τροπολογίες προβλέπουν ακόμη, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στοχεύουν επίσης στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε απόπειρες ή υποκινήσεις για ανεξαρτητοποίηση μέρους της επικράτειάς της.

 

Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος, προεδρική εκλογή, προεδρία, αλλαγές, αλλαγή, Μεταρρυθμίσεις, Συνταγματική Αναθεώρηση, Σύνταγμα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK