18:26 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Εξωφρενική και παράνομη» χαρακτήρισε την απαγόρευση επτά καναλιών RT στη Λετονία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η απαγόρευση επτά καναλιών RT στη Λετονία είναι εξωφρενική και παράνομη, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η λετονική Αρχή για τα ΜΜΕ είχε ανακοινώσει την απαγόρευση γι’ αυτά τα κανάλια επειδή ανήκουν στον Ντμίτρι Κισέλεφ, ο οποίος υπόκειται στις κυρώσεις της ΕΕ. Ο Κισέλεφ είναι ο γενικός διευθυντής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων, Rossiya Segodnya, ενώ η αρχισυντάκτρια του RT είναι η Μαργαρίτα Σιμονιάν η οποία δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Οι δύο εταιρείες αποτελούν ξεχωριστές νομικές οντότητες. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτές είναι ανοιχτές στο κοινό.

«Ελπίζουμε ότι η Λετονία έκανε αυτά τα εξωφρενικά και παράνομα βήματα μόνο επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ήταν αρκετά ικανές για να καταλάβουν ότι ο Ντμίτρι Κισέλεφ δεν είναι και δεν έχει συνδεθεί ποτέ με αυτό που είπε η Ρίγα. Θα ήθελα να πω στους συναδέλφους μας ότι αυτό το νομικό καθεστώς αυτού του οργανισμού είναι αυτόνομο, μη κερδοσκοπικό και διευθύνεται από τη Σιμονιάν» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Λετονία προσπάθησε να επηρεάσει τα ΜΜΕ στη χώρα και κάλεσε τους σχετικούς διεθνείς οργανισμούς να ελέγξουν την απόφαση της Ρίγας για να διαπιστώσουν εάν συμμορφώνεται με τις πολιτικές και νομικές δεσμεύσεις της Λετονίας για διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης πρόσβασης σε πληροφορίες.

Tags:
RT, Υπουργείο Εξωτερικών, Λετονία, Μαρία Ζαχάροβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK