19:34 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ρώσος βουλευτής χαρακτήρισε «απευθείας παρέμβαση» στα εσωτερικά της Ρωσίας την ανακοίνωση των ΗΠΑ για την ψηφοφορία σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ σχετικά με «ανησυχίες» για την ενδεχόμενη παραμονή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία μέχρι το 2036, αποτελεί απευθείας απόδειξη της ανάμειξης της Ουάσινγκτον σε υποθέσεις της Ρωσίας, δήλωσε ο Λεονίντ Σλάτσκυ, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κάτω Βουλής, σήμερα, Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ψηφοφορία για τις αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα και συγκεκριμένα μια διάταξη που θα μπορούσε «ενδεχομένως να επιτρέψει στον Πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036».

«Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την ανησυχία του σχετικά με φερόμενη “χειραγώγηση” κατά την πανρωσική ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές και μια πιθανή ευκαιρία για τον Πρόεδρο Πούτιν “να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036" είναι η άμεση απόδειξη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας. Όλες οι δηλώσεις σχετικά με κάποια επιρροή στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν είναι απλώς αβάσιμες, είναι καθαρή συκοφαντία» δήλωσε ο Σλάτσκυ.

Τι αλλάζει στο Σύνταγμα της Ρωσίας

Νωρίτερα, σήμερα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το 77,92% των Ρώσων υποστηρίζει τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, μετά και την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων.

Η ψηφοφορία αφορούσε αλλαγές στο ρωσικό Σύνταγμα του 1993 που περιελάμβαναν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας.

Οι τροπολογίες προβλέπουν ακόμη, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK