02:12 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Το αποτέλεσμα της πανρωσικής ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές, χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το απόγευμα της Παρασκευής, αμέσως μετά την υπογραφή του διατάγματος για την εισαγωγή των συνταγματικών τροποποιήσεων, επισήμανε πως το αποτέλεσμα της πανρωσικής ψηφοφορίας ανέδειξε το υψηλό επίπεδο ενότητας που υπάρχει στους πολίτες της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, ανακοίνωσε πως το 77,92% των Ρώσων υποστήριξε τις τροποποιήσεις του Συντάγματος.

«Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ανέδειξαν το υψηλό επίπεδο ενότητας της κοινωνίας μας σχετικά με κομβικά θέματα εθνικής σημασίας» τόνισε ο κ. Πούτιν, στην ομάδα εργασίας για τη σύνταξη των τροποποιήσεων.

«Οι μεταρρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ, με τη συγκατάθεση των πολιτών. Γνωρίζετε ποια είναι η θέση μου: οι τροπολογίες, που εισήχθησαν στον βασικό νόμο της χώρας, έχουν επιρροή σε όλους, και μόνο ο λαός της Ρωσίας μπορεί να πει την τελευταία λέξη για το ζήτημα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν διακρίσεις στη Ρωσία που να αφορούν την εθνικότητα, τη φυλή ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου ατόμου.

«Η Ρωσία δεν είχε ποτέ και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση με τον περιορισμό των δικαιωμάτων λόγω της φυλής, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας ή της θρησκείας. Αυτό δεν υπήρξε ποτέ στη Ρωσία και ποτέ δεν θα υπάρξει».

Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ρωσικού Κέντρου Ερευνών Δημόσιας Γνώμης (VTsIOM) που δημοσιεύθηκε πριν λίγο, ανέδειξε πως σχεδόν το 70% των Ρώσων πολιτών, εμπιστεύονται τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει η δημοσκόπηση, συνολικά το 69,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «σίγουρα εμπιστεύονται» ή «μάλλον εμπιστεύονται» τον Πούτιν, ενώ ταυτόχρονα το 26,9% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά.

Aκόμη, η έρευνα της VTsIOM έδειξε ότι το 64,9% των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Πούτιν, ενώ το 26,3 εκατό αισθάνεται το αντίθετο.

Τι προβλέπουν οι συνταγματικές αλλαγές

Η ψηφοφορία επιδιώκει να εισαγάγει τροπολογίες στο Σύνταγμα του 1993, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας.

Άλλες τροπολογίες αναφέρουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

Οι τροπολογίες προβλέπουν ακόμη, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στοχεύουν επίσης στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε απόπειρες ή υποκινήσεις για ανεξαρτητοποίηση μέρους της επικράτειάς της.

Tags:
μέτρα στήριξης, δημοσκόπηση, δημοσκοπήσεις, Ενωμένη Ρωσία, Ρώσοι, exit poll, δημοτικότητα, πρόεδρος, προεδρία, Μεταρρυθμίσεις, αλλαγές, αλλαγή, αναθεώρηση Συντάγματος, Σύνταγμα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK