10:50 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Τα συγκεκριμένα σχόλια παραβιάζουν και τους διεθνείς κανόνες» έσπευσε να συμπληρώσει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Ίλια Τιμόκοφ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτα» τα πρόσφατα σχόλια των ΗΠΑ και της ΕΕ σχετικά με τη πανρωσική ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για να σταματήσουν την παράνομη παρέμβασή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, οι χώρες της ευρωατλαντικής συμμαχίας, συνέχισαν τον δρόμο της καταστροφής των διμερών σχέσεων και της παγκόσμιας σταθερότητας, παραβιάζοντας τους βασικούς διεθνείς νομικούς κανόνες» υποστήριξε ο κ. Τιμόκοφ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι τροποποιήσεις του ρωσικού συντάγματος θα επιτρέψουν ενδεχομένως στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μόργκαν Ορτέιγκους.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για μια διάταξη στις τροπολογίες που θα επέτρεπε ενδεχομένως στον Πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036» σημείωσε η κα Ορτέιγκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τέσσερις ημέρες, η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων τάχθηκε υπέρ των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που πρότεινε πρόσφατα η κυβέρνηση, καθώς συνολικά το 77,92% των πολιτών υποστήριξε τις αλλαγές, όπως δήλωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC), μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων, ενώ μόλις το 21,27% τις καταψήφισε.

Tags:
Μεταρρυθμίσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, ΗΠΑ, αλλαγές, Σύνταγμα, ψηφοφόροι, ψηφοφορία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK