11:02 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (204)
0 31
Βρείτε μας

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία αναπτύσσει ειδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού ειδικά για παιδιά, τα οποία χρειάζονται διαφορετικό επίπεδο προστασίας.

Οι κλινικές δοκιμές για το παγκοσμίως πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σε εθελοντές του Πανεπιστημίου Σεχένοφ στη Μόσχα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου για τη Βιοτεχνολογία, Βαντίμ Ταράσοφ. 

Η πρώτη ομάδα εθελοντών θα εξέλθει την Τετάρτη και η δεύτερη στις 20 Ιουλίου.

Το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου που δημιούργησε το ρωσικό Ινστιτούτο Γκαμαλέι στις 18 Ιουνίου.

«Το Πανεπιστήμιο Σεχένοφ ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές σε εθελοντές του πρώτου παγκοσμίως εμβολίου κατά του κορονοϊού» δήλωσε ο Ταράσοφ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ιατρικής Παρασιτολογίας στο Πανεπιστήμιου Σεχένοφ, Αλεξάντερ Λούκασεφ, αντικείμενο σε αυτό το στάδιο ήταν να μελετηθεί η ασφάλεια του εμβολίου στους ανθρώπους.

«Επιβεβαιώθηκε η ασφάλεια του εμβολίου. Είναι αντίστοιχο της ασφάλειας των εμβολίων που κυκλοφορούν στην αγορά» δήλωσε.

Το επόμενο βήμα σχεδιάζεται και αφορά την πολυπλοκότητα της επιδημιολογικής κατάστασης με τον ιό και τη δυνατότητα κλιμάκωσης της παραγωγής.

Εξάλλου, όπως έχει γίνει γνωστό ειδικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού για παιδιά, τα οποία χρειάζονται διαφορετικό επίπεδο προστασίας, αναπτύσσει η Ρωσία, σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγείας της χώρας, Rospotrebnadzor.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (204)
Tags:
COVID-19, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK