08:46 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Περί «αθέμιτου ανταγωνισμού» μίλησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολιάζοντας τις προαναγγελθείσες κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Σχόλιο αναφορικά με τις κυρώσεις που φέρεται να σχεδιάζει η Ουάσινγκτον κατά του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ έκανε λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και παρατήρησε πως είναι ακόμη μία κίνηση με στόχο την «άσκηση πίεσης σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις». Την ίδια τοποθέτηση είχε κάνει χθες, Τετάρτη, και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διά στόματος της εκπροσώπου του, Μαρίας Ζαχάροβα. 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, ανέφερε την Τετάρτη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώνουν τις δημόσιες οδηγίες τους με τελικό στόχο την ένταξη του Nord Stream 2 και του δεύτερου αγωγού του TurkStream στο νομοσχέδιο κυρώσεων κατά αντιπάλων των ΗΠΑ. 

Αυτό σημαίνει πως όλες οι επενδύσεις αλλά και εργασίες του ρωσικού αγωγού διατρέχουν, πλέον, κίνδυνο από τις προαναγγελθείσες αμερικανικές κυρώσεις.

«Πρόκειται για συνέχεια της απεχθούς πολιτικής επιβολής διαφορετικών περιορισμών και άσκησης έντονης πίεσης στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας. Φυσικά, δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από συνέχεια της άδικης πρακτικής ανταγωνισμού και μία προσπάθεια ώθησης των Ευρωπαίων στην αγορά πιο ακριβού φυσικού αερίου ή αγορά σε λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες» είπε ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κυρώσεις, Nord Stream 2, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK