12:01 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 60
Βρείτε μας

Η Ρωσία θα συνεχίσει την προσπάθειά της για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού στόλου με τα νέα πυρηνικά υποβρύχια να ενισχύουν σημαντικά τη μαχητικότητα της χώρας, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα σε ομιλία του για τη ναυπήγηση ρωσικών στρατιωτικών σκαφών στη Μαύρη Θάλασσα στην πόλη Κερτς της ανατολικής Κριμαίας.

Η ναυπηγική εταιρεία Sevmash της Ρωσίας ξεκίνησε την κατασκευή δύο υποβρυχίων με το ένα να ονομάζεται Voronezh και το άλλο Vladivostok. Τα υποβρύχια αυτά είναι σε θέση να μεταφέρουν υπερηχητικά όπλα όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Mikhail Budnichenko.

«Αγαπητέ Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς (Πούτιν), η ομάδα της Sevmash εκπληρώνει τη δέσμευσή της να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια με σταθερή ποιότητα. Σήμερα, τοποθετούμε πλοία με υπερηχητικά όπλα, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον του ρωσικού υποβρύχιου στόλου» είπε χαρακτηριστικά ο Budnichenko.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν έκανε λόγο από την Κριμαία για προηγμένα συστήματα όπλων που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες μάχης του ρωσικού ναυτικού προσθέτοντας ότι:

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού στόλου, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σκάφη που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα όπλα».

Σημειώνεται ότι περίπου 60 ρωσικά στρατιωτικά πλοία και πλοία ανεφοδιασμού βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους ωκεανούς με πάνω από το 50% αυτών να βρίσκονται παρακτίως, όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. 

Tags:
υπερηχητικοί πύραυλοι, πυρηνικά υποβρύχια, υποβρύχιο, υποβρύχια, πυρηνικό υποβρύχιο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στόλος, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK