23:50 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μόσχα πιστεύει ότι δεν εμποδίζει τίποτα την Τουρκία από το να αποκτήσει μία επιπλέον παρτίδα των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο επικεφαλής του 4ου Ευρωπαϊκού τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Yuri Pilipson σε συνέντευξή του στο Sputnik.

«Όσον αφορά τη δυνατότητα της Τουρκίας να αγοράσει μία επιπλέον παρτίδα αντιαεροπορικών όπλων S-400, δεν βλέπουμε σοβαρά εμπόδια στην επιπλέον ανάπτυξη της θετικής εμπειρίας στην αμυντική συνεργασία υψηλής τεχνολογίας με την τουρκική πλευρά» είπε ο Yuri Pilipson στο Sputnik.

Σημειώνεται ότι οι παραδόσεις των συστημάτων S-400 της Ρωσίας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, πυροδοτώντας κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία και να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα Patriot των ΗΠΑ, απειλώντας να καθυστερήσει ή ακόμη και να ακυρώσει τις πωλήσεις μαχητών F-35 στην Τουρκία με παράλληλες αναφορές σε ενδεχόμενες επιπλέον κυρώσεις.

Η Άγκυρα, ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τη συμφωνία με τη Μόσχα και συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για μια επιπλέον παρτίδα του S-400.

Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, S-400, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK