11:27 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ρωσία και ΗΠΑ θα έχουν νέες διαπραγματεύσεις για τους οπλικούς ελέγχους, με στόχο την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για τον περιορισμό των πυρηνικών κεφαλών.

Τις διαπραγματεύσεις για τους οπλικούς ελέγχους θα συνεχίσουν σήμερα, Τρίτη, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία προσπάθεια περιορισμού των πυρηνικών κεφαλών, ενόψει και της λήξης της Συνθήκης New START το 2021.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δύο χωρών θα συναντηθούν στη Βιέννη της Αυστρίας ως συνέχεια της συνάντησης της 22ης Ιουνίου μεταξύ του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, και του ειδικού εντεταλμένου της αμερικανικής προεδρίας, Μαρσάλ Μπιλινγσλέα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις, προκειμένου στον διάλογο να προστεθεί και η Κίνα, προκειμένου να υπάρξει μια τριμερής συμφωνία για τους οπλικούς ελέγχους.

Ωστόσο, τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν επανειλημμένως απορρίψει αυτές τις προσπάθειες ως μη ρεαλιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Συνθήκη New START, η οποία πρόκειται να λήξει το 2021.

Είναι η τελευταία εναπομένουσα συνθήκη ελέγχου των όπλων που ισχύει μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την κατάρρευση της Συνθήκης για τα όπλα μέσου βεληνεκούς (INF).

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, έλεγχοι, έλεγχος, οπλικά συστήματα, οπλικό σύστημα, new START
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK