17:37 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (203)
0 102
Βρείτε μας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία ανέρχονται σε 845.443, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε περισσότεροι από 14.000.

Το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της χώρας, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» υποστήριξε ο υπ. Υγείας της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μουράσκο, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik, τόνισε πως οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτυχθεί από το Gamaleya Institute έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία των εγγράφων για την διαδικασία καταχώρησης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, διεμήνυσε πως το εμβόλιο πρώτα θα διατεθεί σε εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, σε δασκάλους και καθηγητές, ενώ η πορεία της υγείας των συγκεκριμένων ομάδων θα παρακολουθείται ταυτόχρονα.

Ακόμη, ο κ. Μουράσκο ανέφερε πως: «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο», υπενθυμίζοντας πως το υποψήφιο εμβόλιο από το Ινστιτούτο Vektor βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές, ενώ άλλα δύο εμβόλια θα περάσουν σε αυτό το στάδιο εντός των επόμενων δύο μηνών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (203)
Tags:
φάρμακο, φάρμακα, θεραπεία, δωρεάν, Ρώσος, Ρώσοι, πολίτες, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, ασθενής, θάνατος, θάνατοι, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, νεκρός, νεκρή, COVID-19, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK