06:45 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι «New York Times» είχαν αναφέρει πως αμερικανικές μυστικές πληροφορίες επισήμαναν ότι Ρώσοι πράκτορες προσέφεραν πληρωμές σε μαχητές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εάν θα σκότωναν Αμερικανούς στρατιώτες.

Οι ΗΠΑ ψεύδονται για τα περί διασυνδέσεων της Ρωσίας με τους Ταλιμπάν, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξέι Ζάιτσεφ, σχετικά με σχόλια του Εθνικού Συμβούλου Ασφαλείας του Τραμπ. 

Σε άρθρο της Washington Post, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν δηλώνει ότι η Ρωσία «θα πληρώσει το τίμημα» αν αποδειχτεί η υποτιθέμενη διασύνδεση με τους Ταλιμπάν. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, αναφερόταν σε άρθρο των New York Times, που υποστήριζε, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι η Ρωσία προσέφερε αμοιβή στους Ταλιμπάν για επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών. 

«Έχουμε συνηθίσει στις αβάσιμες ιστορίες των ΗΠΑ. Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για κάθε είδους κακό. Αυτή τη φορά, ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατηγορούνται για συνεννόηση με τους Ταλιμπάν που δήθεν υποτίθεται ότι επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για άλλο ένα ψέμα που δεν αξίζει σχολιασμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι, τέτοιες δηλώσεις κάνουν βλάπτουν την ρώσο-αμερικανική αλληλεπίδραση στο Αφγανιστάν.

Εξάλλου, η Μόσχα έχει καλωσορίσει τα αμερικανικά σχέδια για μείωση της στρατιωτικής της παρουσίας στο Αφγανιστάν.

Οι «New York Times» είχαν αναφέρει σε δημοσίευμά τους κατά τα τέλη του περασμένου μήνα, πως αμερικανικές μυστικές πληροφορίες επισήμαναν ότι Ρώσοι πράκτορες προσέφεραν πληρωμές σε μαχητές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εάν θα σκότωναν Αμερικανούς στρατιώτες.

Ωστόσο, σχεδόν κάθε κόμμα στις ΗΠΑ έχει αρνηθεί την ακρίβεια των ισχυρισμών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ καθώς και τα ανώτερα κλιμάκια του Πενταγώνου.

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Αφγανιστάν, Ταλιμπάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK