21:31 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προέτρεψε το Twitter να χαρακτηρίσει τα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από τη Δυτική Κυβέρνηση ως «κρατικά συνδεδεμένα», αφού έβαλε ειδική επισήμανση σε παρόμοιους ρωσικούς οργανισμούς ειδήσεων την Πέμπτη.

Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί RT, TASS και Sputnik ήταν μεταξύ των εταιρειών που επηρεάστηκαν από την απόφαση του Twitter, με ορισμένα άτομα από το προσωπικό τους, συμπεριλαμβανομένου του αρχισυντάκτη του RT, να αποκλείονται.

Σε ένα tweet, το υπουργείο αναφέρθηκε στην Deutsche Welle, το BBC World News και το Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE / RL), τα οποία χρηματοδοτούνται από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.

«Συνειδητοποιούμε ότι η επισήμανση των λογαριασμών των μέσων ως “συνδεδεμένων με την κυβέρνηση” είναι σκληρή δουλειά», δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Υπάρχουν τόσα πολλά. Ενώ ορισμένοι ρωσικοί οργανισμοί έχουν λάβει την επισήμανση, άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να μην απολαμβάνουν το προνόμιο. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές»

Το υπουργείο δημοσίευσε, μάλιστα και καρέ που δείχνουν ότι τo RT είχε επισημανθεί στο Twitter ως «κρατικό μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας», ενώ οι λογαριασμοί των Deutsche Welle, BBC World News και Radio Free Europe / Radio Liberty δεν είχαν τέτοια ετικέτα.

Παρόμοια καρέ από τους επίσημους ιστότοπους αυτών των μέσων ενημέρωσης, που δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο, καθιστούν σαφές ότι χρηματοδοτούνται από τα κράτη τους.

Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, εκλογές, ΜΜΕ, BBC, RT, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK