15:18 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (308)
0 10
Βρείτε μας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμίτριεβ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ταμείο είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο κορονοϊού στις Φιλιππίνες τον Αύγουστο.

Η ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της RDIF έρχεται μετά τη δήλωση του Προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ότι βασίζεται στη Ρωσία για να σταλούν στη χώρα του δωρεάν εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις σημαντικότερες χώρες εταίρους της Ρωσίας στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και το RDIF είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές στις Φιλιππίνες τον Αύγουστο» δήλωσε ο Ντμίτριεβ. 

Σύμφωνα με το CNN Philippines, το οποίο δημοσίευσε την ομιλία του Προέδρου για την τελευταία ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα, ο Ντουτέρτε είπε ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσει σχετικά με τη διανομή εμβολίων και τις κλινικές δοκιμές στη χώρα.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας ενάντια στον κορονοϊό αναπτύχθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Ερευνών Gamaleya και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και περιελάμβαναν 38 εθελοντές. Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανοσία.

Οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων έχουν καταγράψει περισσότερα από 136.000 κρούσματα κορονοϊού και σχεδόν 2.300 θανάτους. Από την τελευταία εβδομάδα η χώρα καταγράφει περίπου 3.000 μολύνσεις τη μέρα. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (308)
Tags:
Φιλιππίνες, COVID-19, πανδημία, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK