05:29 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (309)
0 22
Βρείτε μας

Η Ρωσία σκοπεύει να προχωρήσει στην καταγραφή του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις 12 Αυγούστου και όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Όλεγκ Γκρίντνεφ, πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στον κόσμο.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, έχει ήδη εφαρμοστεί στην ανάπτυξη εμβολίων κατά άλλων ασθενειών, γι’ αυτό δεν υπάρχει ανάγκη να αναβληθεί η εγγραφή, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του ρωσικού Υπουργείου Υγείας, Νικολάι Μπρίκο.

Η ρωσική εφημερίδα RBC ανέφερε ότι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να αναβάλλει την εγγραφή του εμβολίου.

«Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί προέκυψε το ζήτημα. Αν μιλάμε για το εμβόλιο του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, δεν προέκυψε από το πουθενά. Το Ινστιτούτο διεξάγει έρευνα σε αυτόν τον τομέα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, έχει δημιουργήσει εμβόλια κατά του Έμπολα και του αναπνευστικού συνδρόμου Μέσης Ανατολής. Η ίδια τεχνολογία που βασίζεται στον αδενοϊό, χρησιμοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια δημιουργίας του εμβολίου για τον κορονοϊό, επομένως δεν υπόκειται σε καμία επανεξέταση ή καθυστέρηση από τη στιγμή που αυτή η τεχνολογία έχει εφαρμοστεί» δήλωσε.

Εν μέσω της πανδημίας, η εγγραφή του εμβολίου πιθανόν να επισπευσθεί και γι’ αυτό ο έλεγχος μετά την εγγραφή είναι εξαιρετικά σημαντικός, εξήγησε ο επιδημιολόγος.

«Πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να χτυπήσουμε την εγγραφή του εμβολίου, καθώς έχει αποδειχθεί ασφαλής και μελετάται η αποτελεσματικότητα» πρόσθεσε ο Μπρίκο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (309)
Tags:
COVID-19, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK