13:55 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (314)
0 60
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε την καταχώρηση του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι η μία του κόρη έχει εμβολιαστεί.

«SputnikV» ονομάζεται το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο που καταχώρησε η Ρωσία για την καταπολέμηση του κορονοϊού, την οποία ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν

Όπως έχει γίνει γνωστό, το εργοστάσιο Binnopharm στην πόλη Ζελένογκραντ της Ρωσίας μπορεί να παράγει περίπου 1,5 εκατ. εμβόλια τον χρόνο, με βάση την AFK Sistema.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, οι δύο φάσεις της έγχυσης του εμβολίου βοηθά ώστε η ανοσία στην COVID-19 να διαρκεί έως δύο χρόνια.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία» και χαρακτήρισε την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού ως «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα, κάτι που, όπως σημείωσε, είναι «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ αποκάλυψε ότι η μία από τις κόρες του έχει εμβολιαστεί.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (314)
Tags:
COVID-19, όνομα, Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK