12:24 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Υπό επεξεργασία παραμένει τόσο η ημερομηνία όσο και η ατζέντα της συνάντησης των ηγετών των πέντε μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως αποκάλυψε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, διευκρίνισε πως δεν έχει καθοριστεί ακόμα ημερομηνία συνάντησης των πέντε μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Ακόμα, ανέφερε πως η ατζέντα των θεμάτων είναι υπό επεξεργασία. 

Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα «Argumenty i Fakty»:

«Προς το παρόν, οι οργανωτικές και ουσιαστικές πτυχές της επερχόμενης συνάντησης είναι υπό επεξεργασία. Δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία. Φυσικά, η 75η επέτειος του ΟΗΕ είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς, ειδικά αφού η δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού κατέστη δυνατή λόγω της Μεγάλης Νίκης, η επέτειος της οποίας εορτάζεται, επίσης, φέτος».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός τόνισε ότι η Ρωσία στοχεύει σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αντί να βιαστεί να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής το συντομότερο δυνατόν.

Ακόμα, ο Λαβρόφ επισημαίνει:

«Σε τελική ανάλυση, η Σύνοδος Κορυφής θα επιτρέψει, βασιζόμενη στο σταθερό έδαφος της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, να αρχίσει ένας σοβαρός και άμεσος διάλογος μεταξύ των ηγετών σχετικά με τις αρχές της αλληλεπίδρασης σε διεθνείς υποθέσεις και τρόπους επίλυσης των πιο οξέων προβλημάτων της ανθρωπότητας ώστε να συμφωνηθεί ένας κοινός "κώδικας συμπεριφοράς", μεταξύ άλλων με στόχο τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και την πρόληψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής διαβιβάστηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Ιούνιο για να συζητηθούν οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Το πέντε μόνιμα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Προς το παρόν, όλες οι χώρες έχουν εκφράσει την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε μια τέτοια συνάντηση.

Tags:
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK