16:39 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (109)
0 02
Βρείτε μας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του φωτοδημοσιογράφου του Rossiya Segodnya, Ίλια Πιτάλεφ, και του συντάκτη του znak.com, Νικίτα Τελιζένκο, οι οποίοι επέστρεψαν στη Ρωσία, αφότου απελευθερώθηκαν από τις λευκορωσικές αρχές, καθώς κάλυπταν τις διαδηλώσεις στο Μινσκ.

Στη Μόσχα επέστρεψαν τόσο ο φωτοδημοσιογράφος του Rossiya Segodnya, Ίλια Πιτάλεφ, όσο και ο συντάκτης του znak.com, Νικίτα Τελιζένκο, που είχαν συλληφθεί στη Λευκορωσία. 

Ο Πιτάλεφ είπε στο Sputnik ότι διέσχισαν τα σύνορα Λευκορωσίας-Ρωσίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/08).

Μάλιστα, ο φωτορεπόρτερ είπε στο Sputnik ότι είχε συλληφθεί, το απόγευμα της Δευτέρας (10/08), στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όταν πήγαινε σε μια μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση της Αντιπολίτευσης στο Μινσκ.

Η κάμερά του τράβηξε την προσοχή της Αστυνομίας. Ο Πιτάλεφ πέρασε τη νύχτα στο περιφερειακό Αστυνομικό Τμήμα του Περβομάισκι, στο Μινσκ, και έπειτα μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης «Zhodino».

Ο Πιτάλεφ αφέθηκε ελεύθερος, την Τρίτη (11/08), και, μαζί με το προσωπικό του ρωσικού προξενείου, κατευθύνθηκε στο Σμόλενσκ.

Ακόμα, ο συντάκτης του znak.com, Νικίτα Τελιζένκο, συνελήφθη επίσης τη Δευτέρα (10/08) και αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Τόσο στον Πιτάλεφ όσο και στον Τελιζένκο απαγορεύθηκε η είσοδος στη Λευκορωσία για πέντε χρόνια.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (109)
Tags:
διαδηλώσεις, Λευκορωσία, Ρωσία, Rossiya Segodnya, φωτογράφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK