19:53 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 20
Βρείτε μας

Η Ρωσία δήλωσε, την Τετάρτη (12/08), έτοιμη για διεθνή συνεργασία ως προς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως ανέφερε ο πρέσβης της χώρας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, αφότου η Μόσχα καταχώρισε, την Τρίτη (11/08), το «Sputnik V».

Ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε πως η χώρα είναι έτοιμη για διεθνή συνεργασία ως προς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, μία ημέρα αφότου η Μόσχα καταχώρισε το «Sputnik V»

Ειδικότερα, ο Νεμπένζια δήλωσε, την Τετάρτη (12/08), στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ:

«Είμαστε έτοιμοι για διεθνή συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους εταίρους στην ανάπτυξη και παραγωγή εμβολίων και θεραπειών για να διασφαλίσουμε μια συντονισμένη παγκόσμια απάντηση στην εξάπλωση της νόσου COVID-19 και μια κοινή νίκη απέναντι στην πανδημία».

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (11/08), η Ρωσία καταχώρισε το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά της νόσου COVID-19, με το όνομα «Sputnik V», αφού πέρασε όλες τις απαιτητικές δοκιμές. Μάλιστα, το εμβόλιο θα συνεχίσει να δοκιμάζεται σε χιλιάδες εθελοντές τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Νεμπένζια ανέφερε, επίσης, ότι οι κλινικές δοκιμές έχουν ήδη αποδείξει ότι είναι και ασφαλείς αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικές, ενώ σημείωσε ότι και στη Ρωσία αναπτύχθηκαν και άλλα «υποσχόμενα» εμβόλια.

Ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις έχουν υποτιμήσει το ρωσικό επίτευγμα, απαιτώντας να δουν αποδεικτικά στοιχεία για την ασφάλεια του εμβολίου, παρότι οι δικές τους φαρμακευτικές εταιρείες έχουν απαιτήσει απόλυτη ασυλία από αγωγές ευθύνης για πιθανές παρενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο Άλεξ Αζάρ, υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη (11/08):

«Το θέμα δεν πρέπει να είναι ποιος θα είναι ο πρώτος με το εμβόλιο, το θέμα είναι να έχουμε ένα εμβόλιο που είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τον αμερικανικό λαό και τους ανθρώπους του κόσμου».

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι, ωστόσο, έχουν απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, με τον υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, να χαρακτηρίζει ως «εντελώς αβάσιμη» την κριτική και έκανε λόγο για «φόβο ανταγωνισμού και ανταγωνιστικών μειονεκτημάτων από το προϊόν της Ρωσίας».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
εμβόλιο, Βασίλι Νεμπένζια, κορονοϊός, πανδημία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK