22:02 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 20
Βρείτε μας

Η ιστοσελίδα του εμβολίου «Sputnik V» δέχθηκε μαζικές επισκέψεις από ανθρώπους σε 188 χώρες μέσα σε μόλις μια ημέρα.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, με την ονομασία «Sputnik V», καταχωρίστηκε την Τρίτη (11/08) και, μάλιστα, η επίσημη ιστοσελίδα του κατέγραψε επισκέψεις από 188 χώρες σε μόλις μια ημέρα. 

Μεταξύ των αιτημάτων που έχει λάβει ο ιστότοπος, υπάρχουν και προτάσεις για κοινή παραγωγή και διανομή του εμβολίου, καθώς και άνθρωποι που προσφέρονται να γίνουν εθελοντές κατά τις δοκιμές του.

Ο ιστότοπος διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της ανάπτυξης του εμβολίου «Sputnik V», τους μηχανισμούς λειτουργίας του με βάση τον αδενοϊό φορέα, την τεχνολογική πλατφόρμα του φορέα, θέματα ανοσογονικότητας, ασφάλειας κ.λπ.

Το εμβόλιο «Sputnik V» έχει δύο ξεχωριστά ενέσιμα συστατικά που μαζί αναμένεται να δημιουργήσουν βιώσιμη ανοσία έναντι του ιού.

Μέχρι στιγμής, το «Sputnik V» έχει δοκιμαστεί σε 76 εθελοντές σε δύο ιδρύματα, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Σετσένοφ με έδρα τη Μόσχα και το Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μπουρντένκο του Υπουργείου Άμυνας.

Επισημαίνεται πως το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας δήλωσε ότι η διαδικασία δύο σταδίων του εμβολίου, που έχει αναπτυχθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, μπορεί να παρέχει ανοσία στην ασθένεια της COVID-19 μέχρι και για δύο χρόνια.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
Ρωσία, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK