13:25 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (379)
0 20
Βρείτε μας

Σε διαδικασία καταχώρησης στη Ρωσία βρίσκονται ακόμη τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Ακόμη τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού βρίσκονται σε διαδικασία καταχώρησης στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Επί του παρόντος, ακόμη τρία εμβόλια καταχωρούνται» δήλωσε ο Μουράσκο.

Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι πρόκειται για εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και η παραγωγή τους θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Ρωσία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Ρωσία θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν αποκάλυψε, επίσης, ότι η κόρη του έχει αναπτύξει αντισώματα ύστερα από το εμβόλιο «Sputnik V» που έλαβε.

«Έχουμε περάσει τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές σε ζώα, σε εθελοντές. Και είναι προφανές σήμερα στους ειδικούς μας ότι αυτό το εμβόλιο σχηματίζει σταθερή ανοσία, προκαλεί αντισώματα, όπως στην κόρη μου, και είναι ακίνδυνο. Δόξα τω Θεώ η κόρη μου αισθάνεται καλά» είπε ο Πούτιν.

Εξήγησε ότι την πρώτη ημέρα μετά τη λήψη του εμβολίου, ο πυρετός της κόρης του έφτασε τους 38,4 βαθμούς και τη δεύτερη ημέρα είχε απλά λίγο πάνω από 37.

«Και μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, 21 ημέρες αργότερα, σημειώθηκε επίσης μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά όλα είναι καλά» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που προχώρησε σε καταχώρηση εμβολίου για την COVID-19 το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας Γκαμαλέγια και ονομάστηκε «Sputnik V».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (379)
Tags:
Ρωσία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK