16:20 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 10
Βρείτε μας

Την Τετάρτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις σε πέντε ρωσικά ινστιτούτα κατηγορώντας τα για ανάπτυξη χημικών και βιομηχανικών όπλων. Έντονη ήταν η αντίδραση της Μόσχας.

«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον των ρωσικών ινστιτούτων που αναπτύσσουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό έχουν ως σκοπό να προωθήσουν τις δικές τους φαρμακευτικές εταιρείες» τόνισε σήμερα, Παρασκευή, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Οι κυρώσεις αφορούν μεταξύ άλλων το 48ο Κεντρικό Επιστημονικό Ινστιτούτου Έρευνας του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, ανέπτυξαν το εμβόλιο «Sputnik V».

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι το σωστό βήμα προς τη συνεργασία στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, η σημασία της οποίας, πιστεύουμε, δεν αμφισβητείται ούτε από την Ουάσινγκτον» υπογράμμισε η κα Ζαχάροβα.

Αναφερόμενη στις ΗΠΑ η κα Ζαχάροβα επισήμανε ότι «δημιουργείται η εντύπωση πως όλη αυτή η πίεση με τις κυρώσεις αποσκοπεί στο να προωθήσει τα συμφέροντα των δικών τους εταιρειών, τώρα των φαρμακευτικών, όπως κάνουν και με την προώθηση του δικού τους φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «ανόητες» τις κυρώσεις στα ρωσικά ινστιτούτα. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
κορονοϊός, εμβόλιο, κυρώσεις, Ρωσία, Μαρία Ζαχάροβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK