12:27 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (327)
0 0 0
Βρείτε μας

Υπέρ της ανάγκης για επιτάχυνση στην έγκριση ασφαλών φαρμάκων στάθηκε ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ, κάτι που -όπως επεσήμανε- γίνεται σταδιακά κατανοητό και από τις χώρες της Δύσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ, χαιρέτισε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναθεωρήσει τη νομοθεσία του και να επιτρέψει την επείγουσα χρήση οποιουδήποτε αποτελεσματικού εμβολίου κορονοϊού πριν από την πλήρη άδεια, εάν τηρούνται τα απαιτούμενα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας. 

Ειδικότερα, ο Ντμιτρίεφ δήλωσε το εξής:

«Η ανάγκη για μηχανισμούς για ταχεία καταχώριση ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας γίνεται σταδιακά κατανοητή στη Δύση. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, μίλησε για την πρόθεση τροποποίησης της τοπικής νομοθεσίας σήμερα, αν και πριν από λίγες μέρες, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και εμπειρογνώμονες αναφέρθηκαν εξαιρετικά αρνητικά στην απόφαση του Ρωσικού Υπουργείου Υγείας να καταχωρίσει το πρώτο εμβόλιο κορονοϊού στον κόσμο, το "Sputnik V"».

Αποκάλυψε ότι περισσότερες από 10 χώρες-εταίροι του RDIF μελετούν την εμπειρία της Ρωσίας με την ταχεία καταχώριση φαρμάκων και εμβολίων κατά του κορονοϊού, με αποδεδειγμένη ασφάλεια βάσει και αποδεδειγμένων λύσεων, όπως οι ανθρώπινοι αδενοϊοί που χρησιμοποιούνται στο εμβόλιο «Sputnik V».

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του RDIF σημείωσε:

«Χαιρετίζουμε την επιθυμία των εταίρων και είμαστε έτοιμοι να διαβουλευτούμε με όλες τις χώρες που προσπαθούν να προστατεύσουν τους κατοίκους τους και να επιστρέψουν στην οικονομική ανάπτυξη το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του, ο Τζόναθαν Φαν-Ταμ, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός λειτουργός της Βρετανίας, τόνισε σύμφωνα με το Associated Press:

«Εάν αναπτύξουμε αποτελεσματικά εμβόλια, είναι σημαντικό να τα διαθέσουμε στους ασθενείς το συντομότερο δυνατό, αλλά μόνο όταν τηρούνται αυστηρά πρότυπα ασφαλείας».

Ωστόσο, αυτό το μέτρο θα χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση εάν υπάρχει επιτακτική δικαιολογία για τη δημόσια υγεία, με την κυβέρνηση να έχει αρχίσει διαβουλεύσεις τριών εβδομάδων και έτσι θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 11 Αυγούστου, η ρωσική κυβέρνηση κατέγραψε επίσημα το «Sputnik V» ως το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά της νόσου COVID-19.

Αν και το εμβόλιο βρίσκεται ακόμα στην τρίτη -και τελευταία- φάση κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να παράγει σταθερή ανοσία έναντι του κορονοϊού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (327)
Tags:
Sputnik V, Ρωσία, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK