21:35 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (329)
0 70
Βρείτε μας

Στις 12 Αυγούστου, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Το γεγονός προκάλεσε δυσπιστία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ωστόσο τώρα και εκεί ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο.

Ρώσος αξιωματούχος που συνδέεται με την έρευνα για το εμβόλιο κατά της COVID-19 άσκησε δριμεία κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την έγκριση του εμβολίου. 

Ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, διευθυντής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι το ταμείο «έχει προσέξει την επιθυμία των ΗΠΑ και των βρετανικών αρχών να ακολουθήσουν τη διαδικασία ταχείας καταχώρησης για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού όπως έχει εφαρμοστεί στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Τα σχόλιά του έγιναν την επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Επιτρόπου του FDA Στέφεν Χαν στους «Financial Times» ότι είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει μια fast track διαδικασία με την έκδοση άδειας έκτακτης ανάγκης πριν από τη λήξη των δοκιμών της Φάσης 3, εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε σχέδια για έγκριση μελλοντικού εμβολίου χρησιμοποιώντας προσωρινή άδεια από την τοπική ρυθμιστική αρχή πριν λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, του οποίου το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέλος.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν παρόμοια άποψη ως προς το σκεπτικό του ρωσικού εμβολίου, το οποίο καταχωρήθηκε στα μέσα Αυγούστου.

«Ο δυτικός κόσμος σοκαρίστηκε από την επιτυχία της Ρωσίας και έπρεπε να περάσει από τα τέσσερα στάδια αποδοχής του αναπόφευκτου: άρνηση, θυμό, κατάθλιψη και τελικά αποδοχή. Η πρόσφατη δήλωση δείχνει ότι ορισμένοι από τους δυτικούς εταίρους μας έχουν ήδη περάσει το στάδιο της κατάθλιψης και τώρα έγινε αποδεκτό ότι η προσέγγιση της Ρωσίας είναι η σωστή» τόνισε ο Ντμιτρίεφ.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των εταίρων μας να προστατεύσουν τους πολίτες τους και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη για την έγκαιρη έγκριση των πιο αποτελεσματικών και ασφαλών φαρμάκων κατά του κορονοϊού» πρόσθεσε.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας, που ονομάζεται «Sputnik V», χρησιμοποιεί δύο προσαρμοσμένες εκδόσεις του αδενοϊού -ο οποίος συνήθως προκαλεί κοινό κρυολόγημα ή συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη- για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση.

Αναπτύχθηκε από το κρατικό ινστιτούτο ερευνών Gamaleya στη Μόσχα και χρηματοδοτήθηκε από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το κρατικό ταμείο πλούτου της χώρας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (329)
Tags:
Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, ΗΠΑ, Δύση, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK