17:48 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντιπροσωπεία στη Μόσχα στέλνει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα της Λιβύης και της Συρίας.

Μια τουρκική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία τη Δευτέρα για να συζητήσει για τα ζητήματα της Συρίας και τη Λιβύης.

«Ο Πρέσβης κ. Σεντάτ Ονάλ, Αναπληρωτής υπουργός, συνοδευόμενος από μια αντιπροσωπεία από όλες τις βαθμίδες, θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2020 για να συζητήσει τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως στη Λιβύη και τη Συρία, με τους Ρώσους ομολόγους του» ανέφερε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Εν τω μεταξύ, εκτός υπουργικού συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης τέθηκε ο Φατί Μπασάγκα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (28/08), εν μέσω διαδηλώσεων στα δυτικά της χώρας.

Η Τρίπολη και ορισμένες άλλες πόλεις στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, από την Κυριακή (23/08) συνταράσσονται από διαδηλώσεις, στις οποίες -κυρίως νέοι- απαιτούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και παραίτηση της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών, η GNA ανακοίνωσε, την Τετάρτη (26/08), απαγόρευση κυκλοφορίας και ο Αλ Σάρατζ, σε ομιλία του προς τους Λίβυους, παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας υπερέβησαν τις εξουσίες τους.

Μέχρι σήμερα, η Λιβύη χωρίζεται μεταξύ δύο κύριων κέντρων εξουσίας, δηλαδή ανάμεσα σ' ένα εκλεγμένο Κοινοβούλιο στα ανατολικά της χώρας, με την υποστήριξη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), και στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ στα δυτικά, με επικεφαλής τον Σάρατζ.

Tags:
Μόσχα, Ρωσία, Τουρκία, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK