22:11 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 10
Βρείτε μας

Στις 11 Αυγούστου, η κυβέρνηση της Ρωσίας καταχώρησε επίσημα το «Sputnik V» ως το πρώτο παγκόσμιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού, του «Sputnik V», μετά την καταχώρησή του, όπως έκανε γνωστό ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μουράσκο, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο η Ρωσία θα διεξάγει μαζικούς εμβολιασμούς σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι πιο ευάλωτοι να μολυνθούν από την COVID-19.

«Για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, τα πρώτα εμβόλια θα αρχίσουν να φθάνουν ήδη από τον Σεπτέμβριο και προγραμματίζεται ένας μεγαλύτερος, μαζικός εμβολιασμός τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο» τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

«Αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του εμβολίου μας. Έχουμε ομάδες εθελοντών που υπολογίζονται σε 40.000 άτομα. Βλέπουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές» επεσήμανε ακόμα ο κ. Μουράσκο.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας, καθηγητές και δάσκαλοι θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν, πάντα με τη θέλησή τους.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
θεραπεία, Υπουργείο Υγείας, Υγεία, Ρωσία, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, COVID-19, κορονοϊός, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK