08:35 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σημαντική αύξηση των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας κοντά στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ένα μαχητικό αεροπλάνο Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τέσσερα ξένα πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με το ρωσικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.

«Στις 31 Αυγούστου, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου εναέριου χώρου ανίχνευσαν τέσσερις εναέριους στόχους που πλησίαζαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Για τον εντοπισμό των αεροπορικών στόχων και την αποτροπή παραβίασης των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, απογειώθηκε ένα μαχητικό Su-27» ανέφερε το ρωσικό κέντρο.

Μεταξύ των εναέριων στόχων που εντοπίστηκαν ήταν ένα αμερικανικό RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ένα σουηδικό Gulfstream, ένα δανικό Challenger και ένα γερμανικό P-3C Orion.

Μετά την απομάκρυνση των πολεμικών αεροσκαφών από τα σύνορα, το ρωσικό τζετ επέστρεψε στη βάση του.

Το Su-27 λειτούργησε σε πλήρη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς του εναέριου χώρου ενώ τα πολεμικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ δεν διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags:
ΝΑΤΟ, σύνορα, Ρωσία, Su-27, κατασκοπευτικά αεροσκάφη, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά αεροσκάφη, αεροσκάφος, αεροσκάφη, αναχαίτιση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK