02:12 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 0 0
Βρείτε μας

Σημειώνεται ότι Ρώσοι εισαγγελείς ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τη νοσηλεία του Αλεξέι Ναβάλνι σε νοσοκομείο, στο Ομσκ της Σιβηρίας.

Στην υπόθεση με τον αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στις κατηγορίες που διατυπώνονται ότι η Μόσχα δεν κάνει έρευνα για το συμβάν. 

Όπως ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός, αυτό δεν είναι αλήθεια.

«Κατηγορούμαστε ότι δεν ερευνούμε την κατάσταση, δεν είναι αλήθεια. Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε προδικαστική έρευνα την ημέρα του συμβάντος, η ίδια η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν ξεκαθαρίσει τι συνέβη, που ακόμα δεν είναι σαφές και οι Γερμανοί γιατροί δεν μπορούν να μας δώσουν σχετική πληροφόρηση» ανέφερε ο Λαβρόφ.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ασθένησε σε πτήση από το Τομσκ στη Μόσχα και έπεσε σε κώμα. Μετά από αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ομσκ της Σιβηρίας, νοσηλεύτηκε με υποψία δηλητηρίασης ως έναν από τους πιθανούς λόγους πίσω από την κατάστασή του.

Οι γιατροί δεν βρήκαν ίχνη δηλητηρίου στα δείγματά του και έκριναν ότι η επιδείνωση προκλήθηκε από μια απότομη πτώση γλυκόζης στο αίμα του λόγω μεταβολικής ανισορροπίας. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
έρευνα, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK